PŁONIE PUSZCZA SOLSKA!!!!
Trzeba podziękować Panom Romanowski i Ziobro, za zakup sprzętu gaśniczego z funduszu sprawiedliwości. Właśnie teraz ten sprzęt, ratuje Nasze lasy. Dziękujemy z całego serca Panu Zbigniewowi Ziobro, oraz Panu Marcinowi Romanowskiemu. Też by krzyk i lament, że PiS zakupił dwa black hawki, dla policji, że to zbędny wydatek. A teraz jeden z nich walczy z żywiołem, prowadząc regularny zrzut wody. Jeszcze raz dziękujemy partii Prawo i Sprawiedliwość, bez tego sprzętu, walka z żywiołem była by o wiele trudniejsza.
Szkoda, że jeszcze nie zakupili sprzętu medycznego dla naszych ubogich szpitali w TL i Biłgoraju.Trzeba podziękować Panom Romanowski i Ziobro, za zakup sprzętu gaśniczego z funduszu sprawiedliwości. Właśnie teraz ten sprzęt, ratuje Nasze lasy. Dziękujemy z całego serca Panu Zbigniewowi Ziobro, oraz Panu Marcinowi Romanowskiemu. Też by krzyk i lament, że PiS zakupił dwa black hawki, dla policji, że to zbędny wydatek. A teraz jeden z nich walczy z żywiołem, prowadząc regularny zrzut wody. Jeszcze raz dziękujemy partii Prawo i Sprawiedliwość, bez tego sprzętu, walka z żywiołem była by o wiele trudniejsza.
Włodarze Ochotniczych Straży Pożarnych powinny teraz podziękować Ziobrze i reszce tej hołoty, że zamiast dla pokrzywdzonych pieniądze trafiły na 1 wóz bojowy wyprodukowany w Niemczech.
W chwili obecnej z żywiołem walczy dwa black hawki i trzy mniejsze śmigłowce.
Kwestia zakupu śmigłowców S-70i Black Hawk dla polskiej Policji, finansowanego częściowo ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej (NFOŚiGW), była przedmiotem krytyki ze strony polityków Koalicji Obywatelskiej (PO), w tym posłanki Gabrieli Lenartowicz.
Kwestia zakupu śmigłowców S-70i Black Hawk dla polskiej Policji, finansowanego częściowo ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej (NFOŚiGW), była przedmiotem krytyki ze strony polityków Koalicji Obywatelskiej (PO), w tym posłanki Gabrieli Lenartowicz.
Wielkie pieniądze dla szpitala w Tomaszowie. Dostał blisko 89 mln zł na rozbudowęSzkoda, że jeszcze nie zakupili sprzętu medycznego dla naszych ubogich szpitali w TL i Biłgoraju.
Włodarze Ochotniczych Straży Pożarnych powinny teraz podziękować Ziobrze i reszce tej hołoty, że zamiast dla pokrzywdzonych pieniądze trafiły na 1 wóz bojowy wyprodukowany w Niemczech.
https://www.rynekzdrowia.pl/Inwestycje/Wielkie-pieniadze-dla-szpitala-w-Tomaszowie-Dostal-blisko-89-mln-zl-na-rozbudowe,245755,3.html#google_vignette
Ty tak na poważnie? Przecież te autka od Ziobry i Romanowskiego to jeżdżą tylko na zawody strażackie bo do niczego się więcej nie nadają.Trzeba podziękować Panom Romanowski i Ziobro, za zakup sprzętu gaśniczego z funduszu sprawiedliwości. Właśnie teraz ten sprzęt, ratuje Nasze lasy. Dziękujemy z całego serca Panu Zbigniewowi Ziobro, oraz Panu Marcinowi Romanowskiemu. Też by krzyk i lament, że PiS zakupił dwa black hawki, dla policji, że to zbędny wydatek. A teraz jeden z nich walczy z żywiołem, prowadząc regularny zrzut wody. Jeszcze raz dziękujemy partii Prawo i Sprawiedliwość, bez tego sprzętu, walka z żywiołem była by o wiele trudniejsza.
Ty takie debilizmy sam wymyślasz, czy ktoś ci debilizmy podpowiada? Na zawody to ty jedź. Zawody w wyciąganiu du...y z wody.Ty tak na poważnie? Przecież te autka od Ziobry i Romanowskiego to jeżdżą tylko na zawody strażackie bo do niczego się więcej nie nadają.
Obecny rząd, to nawet wozów dla straży pożarnej, takich na zawody nie zakupił. I napisz, czym różni się wóz bojowy straży pożar, taki na zawody od takiego co jeździ do akcji?Ty tak na poważnie? Przecież te autka od Ziobry i Romanowskiego to jeżdżą tylko na zawody strażackie bo do niczego się więcej nie nadają.
to od Ziobry czy z budżetu panstwa?Wielkie pieniądze dla szpitala w Tomaszowie. Dostał blisko 89 mln zł na rozbudowę
https://www.rynekzdrowia.pl/Inwestycje/Wielkie-pieniadze-dla-szpitala-w-Tomaszowie-Dostal-blisko-89-mln-zl-na-rozbudowe,245755,3.html#google_vignette
Nic mu nie pomoże. Szykuj już paczki będzie Ziobro siedział.
Pustaku już ci piszęI napisz, czym różni się wóz bojowy straży pożar, taki na zawody od takiego co jeździ do akcji?
Oto główne różnice:
1. Przeznaczenie
Bojowy wóz strażacki: Służy do realnych działań ratowniczo-gaśniczych. Jest wyposażony w zbiornik wody, autopompę, sprzęt ratownictwa technicznego, medycznego i ochrony dróg oddechowych.Wóz na zawody: To zazwyczaj starszy, lekki wóz (często wóz OSP) lub specjalnie przygotowany pojazd, który służy wyłącznie do ćwiczeń i zawodów pożarniczych. Jego celem jest szybkie dowiezienie drużyny i sprzętu na tor przeszkód.
2. Wyposażenie i Konstrukcja
Bojowy wóz strażacki:Ciężar: Zazwyczaj znacznie cięższy (klasy lekkie, średnie, ciężkie).Sprzęt: Posiada bogate wyposażenie, w tym węże tłoczne i ssawne, prądownice, aparaty oddechowe, narzędzia hydrauliczne, agregaty prądotwórcze, drabiny.Autopompa: Wysokowydajna, przystosowana do długotrwałej pracy podczas pożarów.Wóz na zawody:Odchudzony: Zdemontowane są zbędne elementy, takie jak ciężkie wyposażenie, drabiny czy nawet kanapy w kabinie, aby zwiększyć mobilność.Sprzęt sportowy: Używa specjalnych węży sportowych (lżejszych, o innej średnicy), szybkozłączek ułatwiających montaż oraz zmodyfikowanych, szybszych motopomp.
3. Węże i Łączniki
Węże stosowane na zawodach są określane mianem „sportowych”. Są one znacznie lżejsze, bardziej elastyczne i mają mniejsze opory przepływu niż węże bojowe. Łączniki w wozach sportowych często są szlifowane lub wykonane z lżejszych stopów, aby skrócić czas łączenia linii wężowej.
AL.
Raczej ty prędzej pójdziesz pierdzieć w pasiak niż Pan Ziobro. Jak na razie, to nikt za Panem Ziobro, nie wystawł europejskiego nakazu aresztowania. Może być ścigany tylko i wyłącznie w Polsce .🤣🤣🤣to od Ziobry czy z budżetu panstwa?
Nic mu nie pomoże. Szykuj już paczki będzie Ziobro siedział.
To udowodnij pustaku, że wozy, które zostały zakupione dla straży pożarnej z funduszu sprawielieiści są właśnie tak wyposażone jak wozy na zawody strażackie. Na przykład wozy dla: OSP Rybnica, OSP Jezierska, OSP Osteredek, OSP Susiec, OSP Aleksandrów, OSP Parry, czy OSP Łosiniec. Wszystkie te wozy, są wozami na zawody. Bo z tego co wiem, a wiem, że wszystkie te wozy na zawody, biorą udział w gaszeniu żywiołu trawiącego puszczę Solską. Udowodnij pustaku, że jest inaczej.Pustaku już ci piszę
Oto główne różnice:
1. Przeznaczenie
Bojowy wóz strażacki: Służy do realnych działań ratowniczo-gaśniczych. Jest wyposażony w zbiornik wody, autopompę, sprzęt ratownictwa technicznego, medycznego i ochrony dróg oddechowych.Wóz na zawody: To zazwyczaj starszy, lekki wóz (często wóz OSP) lub specjalnie przygotowany pojazd, który służy wyłącznie do ćwiczeń i zawodów pożarniczych. Jego celem jest szybkie dowiezienie drużyny i sprzętu na tor przeszkód.
2. Wyposażenie i Konstrukcja
Bojowy wóz strażacki:Ciężar: Zazwyczaj znacznie cięższy (klasy lekkie, średnie, ciężkie).Sprzęt: Posiada bogate wyposażenie, w tym węże tłoczne i ssawne, prądownice, aparaty oddechowe, narzędzia hydrauliczne, agregaty prądotwórcze, drabiny.Autopompa: Wysokowydajna, przystosowana do długotrwałej pracy podczas pożarów.Wóz na zawody:Odchudzony: Zdemontowane są zbędne elementy, takie jak ciężkie wyposażenie, drabiny czy nawet kanapy w kabinie, aby zwiększyć mobilność.Sprzęt sportowy: Używa specjalnych węży sportowych (lżejszych, o innej średnicy), szybkozłączek ułatwiających montaż oraz zmodyfikowanych, szybszych motopomp.
3. Węże i Łączniki
Węże stosowane na zawodach są określane mianem „sportowych”. Są one znacznie lżejsze, bardziej elastyczne i mają mniejsze opory przepływu niż węże bojowe. Łączniki w wozach sportowych często są szlifowane lub wykonane z lżejszych stopów, aby skrócić czas łączenia linii wężowej.
AL.
Pozostaw skrzywionego samemu sobie bo tak go nie naprostujesz bo ma klapki na oczach jak jego wybrany, który polskie prawo rozumie w sposób jaki jemu pasuje.
Pytałeś się o różnicę, bo pojęcia nie miałeś, czym się różni wóz bojowy od wozu przeznaczonego na ćwiczenia. To pusty dzwonie Tobie wyjaśniłem, że jest zasadnicza różnica, chodź wszedłem w kompetencje innego Forowicza😁
A teraz umiłowałeś słówko UDOWODNIJ. Więc zacznij od siebie i najpierw ty udowodnij, że falbanka Zofijki jest nietknięta przez ciebie.
A teraz umiłowałeś słówko UDOWODNIJ. Więc zacznij od siebie i najpierw ty udowodnij, że falbanka Zofijki jest nietknięta przez ciebie.
Bardzo proste do udowodnienia. Nie wiem o czym mówisz.🤣🤣🤣Pytałeś się o różnicę, bo pojęcia nie miałeś, czym się różni wóz bojowy od wozu przeznaczonego na ćwiczenia. To pusty dzwonie Tobie wyjaśniłem, że jest zasadnicza różnica, chodź wszedłem w kompetencje innego Forowicza😁
A teraz ty udowodnij to, że wozy zakupione dla OSP, przez Pana Ziobro, czy Pana Romanowskiego z funduszu sprawiedliwości, są wozami na zawody strażackie, a nie wozami bojowymi służącymi do akcji gaszenia pożarów lub innych akcji.
Byłem i widziałem.
Wróć do „Miasto, mieszkańcy, problemy...”