Nowe rachunki za wodę z podwójnym abonameentem

Sprawy związane z Tomaszowem Lubelskim i jego okolicami.

Postautor: Gość » 9 paź 2024, o 19:57

Porównałam rachunek z sierpnia z obecnym i mnie lekko zatkało. Do tej pory płaciliśmy jeden abonament za wodę i ścieki,który w sierpniu wynosił 11,03, rachunek wrześniowy to 2 abonamenty:ścieki- 13,49, woda-13,60. Nie trzeba być matematykiem aby zobaczyć różnicę. Zastanawiam się dlaczego mieszkańcy nie zostali o tym fakcie poinformowani, ciekawi mnie również czy nasi radni taki fakt przegłosowali, czy też udają głupa ?

Postautor: pytek » 9 paź 2024, o 21:39

Sprawdzałem uchwały podjęte przez RM i niestety nie znalazłem. brak jest uchwał o podwyżkach wody i ścieków.W sierpniu :sprzedaż wody 2.74 w październiku 3.95 wzrost o 1.21 gr.Odprowadzanie ścieków w sierpniu 5.50 w pazdzierniku 6.91 wzrost o 1.41 netto. Opłata abonamentowa w sierpniu 10.21w pażdzaierniku woda 12,59 ŚCIEKI 12.49 gr. netto. SKĄD TA DRUGA OPŁATA ABONAMENTOWA SIĘ ZNALAZŁA W FAKYTURACH. CZAS NAJWYŻSZY PORUSZYĆ TĄ SAMOWOLĘ NA SESJI RM.

Postautor: Gość » 10 paź 2024, o 08:11

W rok doprowadził polską gospodarkę do ruiny.
rozumiem, ale co takiego zrobił, że to mu się udało w te pare miesięcy doprowadzić całą gospodarkę do ruiny. Podziel się z nami tą wiedzą z Republiki.

Postautor: Gość » 10 paź 2024, o 08:29

Porównałam rachunek z sierpnia z obecnym i mnie lekko zatkało. Do tej pory płaciliśmy jeden abonament za wodę i ścieki,który w sierpniu wynosił 11,03, rachunek wrześniowy to 2 abonamenty:ścieki- 13,49, woda-13,60. Nie trzeba być matematykiem aby zobaczyć różnicę. Zastanawiam się dlaczego mieszkańcy nie zostali o tym fakcie poinformowani, ciekawi mnie również czy nasi radni taki fakt przegłosowali, czy też udają głupa ?
A dlaczego oplata abonamentowa jest co miesiac,a w innych miastach jest co 2- 3 miesiace i tak przewiduje prawo-poczytajcie jak nas robia

Postautor: dyk » 10 paź 2024, o 10:14

w radio podali ze unia do wyborow nie bedzie sie wtracac ale pozniej trzeba zrobic ograniczenia bo brak prawie 300 mld. Dodam ze gdyby nie pandemia to pis mial budzet bez deficytu , z pandemia, gdzie rozdawali kase kazdemu , troche deficytu wyszlo .to sie domyslcie jak ma wygladac ograniczenie ze wzgledu na duzy deficyt

Postautor: Ciekawy6 » 10 paź 2024, o 14:00

A kto Wam tak nalicza jeśli można spytać?

Postautor: Gość » 10 paź 2024, o 20:43

Jeżeli nie przegłosowali tego na sesji to może nasi radni też nie zwrócili uwagi na swoje rachunki,zresztą mają z czego płacić. Z tego wynika,że chyba niektórzy mają rację, pozatrudniali "fachowców" w PGKiM i musimy zapłacić im pobory.

Postautor: Gość » 10 paź 2024, o 21:23

Tam zawsze z tymi rachunkami coś było nie tak

Postautor: Gość » 11 paź 2024, o 16:08

Ale nigdy nie było dwóch abonamentów osobno za wodę, osobno za ścieki. Napiszcie jak jest w innych miastach, czy to prawda, że płacą abonament co drugi miesiąc? Musimy chyba zapytać naszych radnych o co w tym chodzi, bo to nasi wybrańcy.

Postautor: mmmm » 11 paź 2024, o 22:37

Czytaj na stronie miasta - taryfa opłat za wodę i ścieki na 3 lata, zatwierdzona przez Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Lublinie - Państwowe Gospodarstwo Wody Polskie z dnia 23.08.2024r

Postautor: Gość » 11 paź 2024, o 23:26

https://www.pgkim-tomaszow.pl/wp-content/uploads/2024/09/Decyzja-zatwierdzająca-taryfę-L.RZT_.70.99.2024.pdf

Postautor: Nsnns » 18 paź 2024, o 22:28

Podwyżka do rachunku wyniosła 30%. Czy to nie za dużo na raz? Ja w tym roku nie dostałem na etacie 30% podwyzki

Postautor: Gosc1313 » 15 lis 2024, o 13:20

Nawiązując do pytania na temat podwójnego abonamentu za wodę i ścieki,zastanawiam się czy któryś z naszych radnych może odpowiedzieć na w/zadane pytanie,czekam na odpowiedź, chyba że mają zakaz odpowiedzi na niewygodne pytania

Postautor: Gość » 15 lis 2024, o 18:13

Kolejni radni bezradni. Są bo są? Może prezes odpowie?

Postautor: Gość » 16 lis 2024, o 16:30

Kolejni radni bezradni. Są bo są? Może prezes odpowie?
zostaw w spokoju prezesa

Wróć do „Miasto, mieszkańcy, problemy...”