kochani oddawajcie krew

Sprawy związane z Tomaszowem Lubelskim i jego okolicami.

Postautor: tomman74 » 21 wrz 2023, o 00:18

Witam, jestem honorowym krwiodawcą i ze smutkiem oglądam stronę RCKiK z Lublina na której widnieje komunikat ,,Brakuje krwi". Zachęcam wszystkich którzy pomaganie mają we krwi, oddawajcie krew, podzielcie się cząstką siebie. Zróbcie coć dobrego dla innej osoby w potrzebie. Świat rozpędził się w tym jak zabić jak najmniejszą bąbą jak najwięcej ludzi ale aby komuś uratować życie po wypadku, transfuzji, operacji potrzebny jest DAWCA krwi. Gorąco zachęcam: Tomasz Krwiodawca.

Postautor: Gość » 21 wrz 2023, o 01:47

Oddaję regularnie czy to krew czy składniki mam pytanie bo wiem że niedługo nastąpi otwarcie startego nowego krwiodawstwa w Tomaszowie i czy będą maszyny do osocza lub płytek? Pozdrawiam

Postautor: tomman74 » 21 wrz 2023, o 11:07

Tak dziękuję za to pytanie, jest super informacja dla krwiodawców z powiatu tomaszowskiego. W nowo wyremontowanym budynku krwiodawstwa w Tomaszowie Lubelskim (obok stacji karetek) będzie pobierane osocze. Informacja pochodzi od samych Pań pobierających krew.

Postautor: Gość » 21 wrz 2023, o 14:19

No to elegancko będę częstym dawcą pozdrawiam

Postautor: Darko » 21 wrz 2023, o 15:09

Jasne i ja też oddaję krew. Przyda się potrzebującym niezależnie od ich pochodzenia, narodowości itd. To jest dar serca i z serca płynący.

Postautor: Gość » 21 wrz 2023, o 21:45

Już dawno otworzono punkt krwiodawstwa w Tomaszowie lubelskim.

Postautor: Gość » 22 wrz 2023, o 20:21

Już dawno otworzono punkt krwiodawstwa w Tomaszowie lubelskim.
Akurat wiem że krwiodawstwo jest od dawna w Tomaszowie chodziło mi o możliwość oddania osocza bądź płytek krwi.

Wróć do „Miasto, mieszkańcy, problemy...”