Łuk triumfalny
Czegoś tu nie rozumiem. W wywiadzie starosta Karwan mówi, że łuk triumfalny kosztował 130 tys a wg wszystkich danych podawanych przez starostwo kosztował 200 tysięcy. Gdzie wywietrzało 70 tysięcy pln? Vice starosta Korzen tlumaczy o odznaczeniach wręczanych przez Piłsudskiego zolniezom i wskazuję miejsce jako "siwa dolina". Z tego co wiem i przez kilka lar 11 listopada chodziłem że sztandarem szkoły upamiętnić to wydarzenie to było to troszeczkę inne miejsce. A Pan vice starosta wtedy nie był tam widywany :) Panowi z pisu skarżą się na postępowanie prokuratury a nie podali jakie są zarzuty? I być może chodzi tu o te 70 tysięcy ;)
Trzech tenorow mija sie z prawda wiele razy w swoich wypowiedziach. Pomaga im to w robieniu z siebie meczennikow. Z tego co wynika z ich wypowiedzi postepowanie jest w sprawie bezprzetargowego wyboru wykonawcy tego wiekopomnego dziela.
Nie wiem jak oni szacowali koszty inwestycji skoro okrojona z czesci elementow kosztowala prawie dwu krotnie wiecej. Czyzby proba ominiecia wymogu przetargu?
Byc moze jest jakies zrodlo historyczne, ze marszalek stal wlasnie w miejscu posadowieniu tego luku triumfalnego, przeciez tacy powazni historycy jak Jaroslaw, Henryk i Tomasz nie moga sie mylic.
Nie wiem jak oni szacowali koszty inwestycji skoro okrojona z czesci elementow kosztowala prawie dwu krotnie wiecej. Czyzby proba ominiecia wymogu przetargu?
Byc moze jest jakies zrodlo historyczne, ze marszalek stal wlasnie w miejscu posadowieniu tego luku triumfalnego, przeciez tacy powazni historycy jak Jaroslaw, Henryk i Tomasz nie moga sie mylic.
Trzech tenorów i jeden kastrat, udający dziennikarza, czytający scenariusz napisany przez partyjnego speca od propagandy po kilku głębszych. You tubowa telewizja inspirowana Kim Dzong Unem.
Uśmiałem się z tego patriotyzmu na pokaz.
Wuefista wyklęty w wicestarostę zaklęty przez prokuraturę przeklęty.
Ten tercet egzotyczny powinien grubo się tłumaczyć za przewał z farmą fotowoltaiczną w Zatylu. Biedni nie mogli wyegzekwować czynszu od dzierżawcy, "nie wiedzą" kto ich pole uprawia i bierze dopłaty.
Jakie to uczciwe i pisowskie, jak interesy Morawieckiego.
Jakie to uczciwe i pisowskie, jak interesy Morawieckiego.
Rozumiem,że to nie jest zwykła nagonka polityczna tylko rozliczanie z publicznych pieniędzy. Zresztą tak jak wszędzie trzeba już się pomało przyzwyczajać do tego,że władza nie może trwać za długo .
Jak można patriotów rozliczać z wydatkowania publicznych pieniędzy?Rozumiem,że to nie jest zwykła nagonka polityczna tylko rozliczanie z publicznych pieniędzy. Zresztą tak jak wszędzie trzeba już się pomało przyzwyczajać do tego,że władza nie może trwać za długo .
Jak można w ogóle rozliczać patriotów namaszczonych?
Pierwsze kłamstwo to, że jest to jedyny łuk triumfalny w Polsce. W Harcie na Podkarpaciu nas wyprzedzili.
https://zycie.pl/artykul/harta-ma-swoj-luk-triumfalny-n1043523
https://zycie.pl/artykul/harta-ma-swoj-luk-triumfalny-n1043523
W punkt.Uśmiałem się z tego patriotyzmu na pokaz.
Teeee, Burta, nie prdol!Uśmiałem się z tego patriotyzmu na pokaz.
Teeeeeeeeeeeeeeeeeeee Jarek wyluzuj.
Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”