rachunek za wodę

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: nika1 » 1 kwie 2025, o 10:15

Otrzymałam rachunek za wodę i szok...za wodę i ścieki 56 zł. opłaty abonamentowe 27 zł. czy oni ( władza, bo PGKiM jest spółką UM) nie ma umiaru? to jakiś absurd !

Postautor: Gość » 1 kwie 2025, o 10:36

Otrzymałam rachunek za wodę i szok...za wodę i ścieki 56 zł. opłaty abonamentowe 27 zł. czy oni ( władza, bo PGKiM jest spółką UM) nie ma umiaru? to jakiś absurd !
Takich radnych wybraliśmy. Trzeba było głosować mądrze.

Postautor: Gość » 1 kwie 2025, o 11:22

Już nie przesadzaj. Tamci mieli 13 radnych i też podwyżki były. Obecna ekipa ma 10ciu i dalej to samo więc nie ma sensu w ogóle głosować

Postautor: Gość » 4 kwie 2025, o 18:51

Tak robi się kasiora. Oszczędzasz na wodzie, energii itp. To skubną cie abonamentem.

Postautor: Gość » 5 kwie 2025, o 13:38

Tak, tyle będziemy płacić za Żukowskiego pretorian. Ustawia swoich bez zahamowań, rozdaje ciepłe posadki swoim. Podwójne stanowiska, podwójne pobory. Pierwszy osierocony byl Jan Filla. Po wygodnym zwolnieniu z zakładu energetycznego, Żukowski dał mu stanowisko w Przedsiębiorstwach Gospodarki komunalnej w Tomaszowie lub. Nie za byle jakie wynagrodzenie. Burmistrz twierdzi, że to za jego fachowość. Cesarzu zapytuje, jaka fachowość? Podpadł Zielińskiemu w starostwie, to wylądował u cesarza. Daja mu te stanowiska za przynależność do PiS . Niedługo opiszemy jedna zaradnych, która wykorzystała swój elektorat, nie do tego, aby godnie reprezentować ich interesy w radzie, ale dostać stanowisko od burmistrza. Dyrektorka zdaje się klubu seniora w domu kombatanta. Za 3000 tys miesięcznie? Oj wątpię. Dyrektor biblioteki publicznej, Pawlicki. Trzy stanowiska, trzy wynagrodzenia. Dyrektor biblioteki publicznej, członek rady nadzorczej PGKiM i redaktor naczelny elektronicznego wydania rewizji tomaszowskich. Można? Można. I dalej holoto tomaszowska im na to pozwalajcie. W takimo pośpiechu płacicie podatki, że mylicie kasę z szatnia. A oni z Żukowskim na czele śmieją się z frajerów, z rogacizny.. fachowcy z PGKiM wymyślili nowy sposób na wyciąganie dodatkowych pieniędzy. Przeprowadzają kontrolę kontenerów na śmieci, czy szumowina właściwie segreguje śmieci. Pierwsza kontrola w pewnym bloku wykazała, że źle segregują, albo w ogóle. Napisali, że jak druga kontrola wykaże niewłaściwościwie, to opłata za śmieci wyniesie podwójna kwotę. Zatem jak to rozumieć? Bo jeżeli jeden uczciwy będzie segregował, a drugi nie. To trzeba płacić za kogoś. Cyrk na kółkach. Sprawdzajcie aktywność radnych, zerowa. Opozycja jak się zowie, ale kasę biorą

Postautor: Gość » 5 kwie 2025, o 15:01

Przecież radni z PO mają większość w RM i to oni ustalili stawki. Burmistrz tylko wykonuje, co Rada uchwali.Więc pretensje do PO.

Postautor: Gość » 5 kwie 2025, o 15:13

Przecież radni z PO mają większość w RM i to oni ustalili stawki. Burmistrz tylko wykonuje, co Rada uchwali.Więc pretensje do PO.
Samorządowcy to PO , co z tym zrobicie?

Postautor: Gość » 6 kwie 2025, o 00:37

Samorządowcy to PO , co z tym zrobicie?
POwiedział co wiedział

Postautor: Gość » 6 kwie 2025, o 13:46

ale, że radny powiatowy z PO tzw. "samorządowiec" zasiada w radzie nadzorczej PGKiM raczej nie zaprzeczycie...

Postautor: Gość » 6 kwie 2025, o 16:02

Ja tez przezyłam szok ,zuzyłam 2m wody a oplaty abonamentowe 27zł !!!!!!!!!!!

Postautor: Gość » 6 kwie 2025, o 16:44

No przy tylu zatrudnionych przez Żukowskiego pretorian. Filla numer jeden , wprawdzie ile mu dali. I wprawdzie ile bierze zastępca burmistrza, Renata Miziuk w radzie nadzorczej PGKiM. Zastępca może być zatrudniony w jednostce podległjej? Sprawdzić to należy

Postautor: Gość » 8 kwie 2025, o 15:47

No przy tylu zatrudnionych przez Żukowskiego pretorian. Filla numer jeden , wprawdzie ile mu dali. I wprawdzie ile bierze zastępca burmistrza, Renata Miziuk w radzie nadzorczej PGKiM. Zastępca może być zatrudniony w jednostce podległjej? Sprawdzić to należy
??????????

Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”