Afrykański Pomór Świń

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: Gość » 23 gru 2019, o 15:14

Cena boczku przekroczyła 30 złotych. Szynki 40. Dobra zmiana dotarła pod strzechy.
Na górę

Postautor: Gość » 23 gru 2019, o 15:39

A dzików coraz więcej, łażą wszędzie a służby udają że nic nie widzą. Masakra jakaś.
Na górę

Postautor: Gość » 23 gru 2019, o 18:57

jak nie jak tak :lol:

http://www.tomaszowlubelski.pl/asp/pl_s ... tykul=1403

tam wszystko chore co oni tam i gdzie ten obwód łowiecki 303 i co to za ŁOŚ w Lublinie
Na górę

Postautor: Gość » 20 lut 2020, o 14:46

Obrodziło latoś padłymi dzikami w obwodzie dzierżwionym przez koło łowieckie "Sokół". Fachowcy zinwentaryzowali wiosną 16 kabanów, strzelali, redukowali, depopulowali w pocie czoła, a mimo to wystarczyło jeszcze by znalazła się okrągła setka trupków. Na tym zdaje się nie koniec.
Niech starosta, który na mocy bierutowkiego prawa dzierżawi nie swoją ziemię takim kołom, kiedy przyjdzie czas odnawiania umów dzierżawy, pomięta w jakiej części ciała mieli ci ludzie wszelkie zarządzenia ministra środowiska, wojewody i powiatowego lekarza weterynarii.
Na górę

Postautor: Gość » wczoraj, o 14:24

ciepło się zrobiło i znów dzików brak,brak no to brak tylko kto mi te pola porozrywał po całym powiecie a to ostra walka była :panzielony:

czy rosporządzenie coś pomorze pomorowi

http://www.tomaszowlubelski.pl/asp/pl_s ... ja=artykul

i kto tu będzie teraz najbardziej winny w rozprzestrzenianiu nadmiar dzika czy brak tuczników po wsiach :lol:
Na górę

Postautor: Gość » wczoraj, o 16:52

ASF czyli afrykański pomór świń, jest chorobą wyssaną z palca a po to tylko aby zlikwidować POLSKIE chlewnie i bez problemów sprowadzać półtusze z Chin, Francji, Niemiec, Holandii.
Na górę

Postautor: Gość » wczoraj, o 21:11

Chiny straciły 40% swego pogłowia trzody chlewnej wskutek ASF. O czym człowieku piszesz?
Na górę

Postautor: Gość » wczoraj, o 21:32

Mam taka fantazję aby jeść mięso tylko polskie i szynkę robiona z polskiego mięsa i kiełbase też.
azotany azotyny i wszelkie inne polepszacze to temat drugorzędny.CHOĆ NIEZWYKLE ISTOTNY.
Na górę

Postautor: Gość » 6 min temu

Zmartwie was :roll: jednak nie wiemy co jemy a i dowiedziec sie trudno.To,że wędliny robi z polska brzmiąca firma może byc mylace. Chwalenie sie,że zdrowe bo nie dodają polepszaczy jest połowa prawdy bo podstwowy produkt -mieso w półtuszach przywozi sie z daleka.To jakie to polskie?
NIE WIEM DLACZEGO ADMIN WYKASOWAŁ TEMAT O DOKŁADNYM ZNAKOWANIU PRODUKTÓW W SKLEPACH MIĘSNYCH

Przecież to tylko napedzi sprzedaż.No chyba,że szynka za 40 zł jest z mięska z hurtu np. zagranicznego.A to boli.
Na górę


Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”