A dziękuję, dobrze. Podobnie z energią elektryczną. Hałas był o podwyżkach a porównując z latami poprzednimi, znacznego wzrostu nie widzę. Ale ja zawsze płaciłem wysokie rachunki, w porównaniu ze znajomymi. Więc mnie to aż tak nie boli. Co do wody,jeśli te rachunki znacznie wzrosły można zastosować szereg zabiegów oszczędzania wody i logicznego dysponowania nią. Nie mówię tu o myciu raz w tygodniu A chociażby o sprawdzeniu wszystkich ujsc wody czy coś niepotrzebnie nie ucieka. Jest wiele sposobów. No chyba że bez ustanku podlewa się wszelkie krzaki na podwórku,które i tak czerpią wilgoci z gleby...to wiadomo, za przyjemności trzeba płacić.Drodzy Mieszkańcy, tak przy okazji chciałabym spytać jak tam Wasze rachunki za wodę i ścieki? Drogo? A będzie jeszcze drożej.
ŁASZCZÓW NEWS
Jezus był Galilejczykiem, bo pochodził z Nazaretu w Galilei w północnej części Izraela.Ewangelię trzeba rozumieć. Jezus był Galilejczykiem. Mógł być chociażby Aramejczykiem.
Miejsce narodzin według Ewangelii to Betlejem[14]. Zdaniem części badaczy – był to prawdopodobnie Nazaret[15][16][17]. Nadano mu imię Jezus. Józef był z zawodu cieślą budowlanym (tektonem)[18], a według Ewangelii Mateusza i Łukasza potomkiem króla Dawida (różnice w genealogii Jezusa, zachodzące między relacjami tych Ewangelistów, tłumaczy się hebrajskim prawem i zwyczajem lewiratu – 5 Księga Mojżeszowa/Powtórzonego Prawa 25, 5–6).
Ewangelie Łukasza i Mateusza zgodne są co do tego, że Jezus urodził się w wiosce Betlejem niedaleko Jerozolimy.
Jak każde żydowskie dziecko płci męskiej, Jezus został obrzezany ósmego dnia po narodzeniu[19]. Po porodzie, który – wedle Ewangelii Łukasza – miał miejsce w ubogiej stodole (lub grocie), w nieokreślonym bliżej czasie rodzina wróciła do Nazaretu, małej wioski w Galilei. Jezus posługiwał się językiem aramejskim, gdyż takim językiem mówiła ludność zamieszkująca region, w którym się wychował. Prawdopodobnie znał też do pewnego stopnia język grecki. Przypuszczalnie otrzymał wykształcenie typowe dla ubogiej ludności Izraela, w którym ważną rolę miało gruntowne poznanie Biblii hebrajskiej[25].
Kogo bendą jeszcze zatrudniać do żłobka w Łaszczowie?
A kogo już zatrudnili?Kogo bendą jeszcze zatrudniać do żłobka w Łaszczowie?
Konserwatora, palacza, woźną, sprzątaczkę, dwie kucharki i 4 pracownice etatowe. No i chyba pracownika ochrony parkingu. Podania do im.
Zdarzenie z dnia 30 lipca.Policja dostaje wezwanie do "niby"awantury do Hopkiego.Na miejscu zastaje dwóch pijanych mężczyzn gdzie jeden jest pobity do nieprzytomności przez drugiego.Zabiera go do radiowozu i odwozi do domuZostawia go na podwórzu.Człowiek ten był bity pałą po całym ciele.Miał pobitą twarz i inne rany widoczne gołym okiem.Na drugi dzień ta sama policja przywozi mu mandat.Niestety ten człowiek zmarł.Pytanie...czemu oni widząc w jakim jest stanie nie udzielili mu pomocy?jeżeli oni nie chcieli to czemu nie zostało wezwane pogotowie do niego.Ten człowiek w wyniku tego pobicia zmarł.
No to mamy niezłe kino u nas.na takie rzeczy włodarze pozwalją. Za Oli tego nie było. Może to uchodźca. Toż to teraz będzie samosadów od cholerny. Niektórzy już się cieszą.
To nie był uchodźca.Ani jeden ani drugi.Ten co zmarł to był jak na pijaka bardzo grzeczny i spokojny.Ten drugi to już recydywa. Kilka razy więzienie.No to mamy niezłe kino u nas.na takie rzeczy włodarze pozwalją. Za Oli tego nie było. Może to uchodźca. Toż to teraz będzie samosadów od cholerny. Niektórzy już się cieszą.
Pitu pitu, teraz jest cudownie, kraina mlekiem i miodem płynąca.A dziękuję, dobrze. Podobnie z energią elektryczną. Hałas był o podwyżkach a porównując z latami poprzednimi, znacznego wzrostu nie widzę. Ale ja zawsze płaciłem wysokie rachunki, w porównaniu ze znajomymi. Więc mnie to aż tak nie boli. Co do wody,jeśli te rachunki znacznie wzrosły można zastosować szereg zabiegów oszczędzania wody i logicznego dysponowania nią. Nie mówię tu o myciu raz w tygodniu A chociażby o sprawdzeniu wszystkich ujsc wody czy coś niepotrzebnie nie ucieka. Jest wiele sposobów. No chyba że bez ustanku podlewa się wszelkie krzaki na podwórku,które i tak czerpią wilgoci z gleby...to wiadomo, za przyjemności trzeba płacić.
Macie w końcu swojego fachowca, wszystkie projekty będą zrealizowane, a wcześniej co, Olka co Ona zrobiła, prawda? Przecież tylko uruchomiła kilka projektów i spłacała dług po poprzednikach.
Zobaczymy jaki teraz będzie dług, na koniec kadencji.
Oj jak fajnie jak dobrze. Chyba tobie przydupasie. Może tak pod rękę zaczniecie chodzić. Wstyd. Panie rsdny. A ujścia to sam sprawdzaj. Jak się robi dużo przetworów nie koniecznie z warzyw i owoców to zużycie będzie. Tylko baran nie zauważy wzrostu podwyżek za wodę i ścieki..A dziękuję, dobrze. Podobnie z energią elektryczną. Hałas był o podwyżkach a porównując z latami poprzednimi, znacznego wzrostu nie widzę. Ale ja zawsze płaciłem wysokie rachunki, w porównaniu ze znajomymi. Więc mnie to aż tak nie boli. Co do wody,jeśli te rachunki znacznie wzrosły można zastosować szereg zabiegów oszczędzania wody i logicznego dysponowania nią. Nie mówię tu o myciu raz w tygodniu A chociażby o sprawdzeniu wszystkich ujsc wody czy coś niepotrzebnie nie ucieka. Jest wiele sposobów. No chyba że bez ustanku podlewa się wszelkie krzaki na podwórku,które i tak czerpią wilgoci z gleby...to wiadomo, za przyjemności trzeba płacić.
No fajnie ze coś się u nas dzieje tylko publika 55plus i dzieci. Gdzie ta nasza młodzież? Wyjechali na zarobek?
Kto to taki zbój? Powinien siedzieć.To nie był uchodźca.Ani jeden ani drugi.Ten co zmarł to był jak na pijaka bardzo grzeczny i spokojny.Ten drugi to już recydywa. Kilka razy więzienie.
Sądy są od rozliczeń politycznych. Tak to funkcjonuje, że wariat grozacy nozem dzieciom ma się nimi opiekować, a mordercy chodzą wolno. Ale uśmiechajmy się wszyscy szeroko, bo najważniejsze że pis nie rządzi.
Nigdy nie byłem radnym i nie będę. Wolę normalną pracę z której na spokojnie mogę opłacić rachunki i nie jęczeć na forum jak to mi źle.Oj jak fajnie jak dobrze. Chyba tobie przydupasie. Może tak pod rękę zaczniecie chodzić. Wstyd. Panie rsdny. A ujścia to sam sprawdzaj. Jak się robi dużo przetworów nie koniecznie z warzyw i owoców to zużycie będzie. Tylko baran nie zauważy wzrostu podwyżek za wodę i ścieki..
A co ma do tego PiS? Za PiSu było lepiej z sądami? Nie przypominam sobie. Ziobro i spółka,, dużo gadania o sądach 24 godzinnych i lipa paniusiu. A uśmiechaj się szeroko bo żurek nadchodzi 😆 i zrobi z wami porządek.Sądy są od rozliczeń politycznych. Tak to funkcjonuje, że wariat grozacy nozem dzieciom ma się nimi opiekować, a mordercy chodzą wolno. Ale uśmiechajmy się wszyscy szeroko, bo najważniejsze że pis nie rządzi.
Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”