O lepsze jutro Lubyczy Królewskiej

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: MigotkaL » 7 wrz 2025, o 16:42

Powiem że te niewygodne ławeczki porozstawiane dla „nowej elity” to żenada kiedy jest park i wystarczająco miejsc żeby ludzie nie stali czy nie oglądali jedynie pleców osiby przed sobą
Pitolenie! Atmosfera była odpowiednia na placu, wśród gry świateł i balansu dźwięku znajdowała się kwintesencja, czyli słuchowisko. Nie sam tekst ale i otoczenie - ta suma zmiennych zadecydowała o sukcesie.
Nie róbmy plebiscytu. Ważne, aby każdy znalazł coś dla siebie. Pozdrawiam

Postautor: Ykk23180 » 7 wrz 2025, o 22:15

Pitolenie! Atmosfera była odpowiednia na placu, wśród gry świateł i balansu dźwięku znajdowała się kwintesencja, czyli słuchowisko. Nie sam tekst ale i otoczenie - ta suma zmiennych zadecydowała o sukcesie.
Nie róbmy plebiscytu. Ważne, aby każdy znalazł coś dla siebie. Pozdrawiam
Potwierdzam plac jest odpowiednim miejscem dla tego typu wydarzeń i koncertów, więc po co to jęczenie ? Sami nie wiecie czego chcecie nie przylaz i nie krytykuj.

Postautor: Gość » 8 wrz 2025, o 15:59

Potwierdzam plac jest odpowiednim miejscem dla tego typu wydarzeń i koncertów, więc po co to jęczenie ? Sami nie wiecie czego chcecie nie przylaz i nie krytykuj.
No właśnie nie jest nie ma miejsc gdzie uśiąść trzeba znosić ławki w lecie jest nagrzany i na słońcu. Dwa dewastuje się przy okazji te rabaty. Ale po co ja się produkuje racjonalne argumenty do ciebie nie trafią tylko prośba nie mów mi co mogę krytykować a co nie. Płace podatki i mam prawo wyrażać swoją opinie jak i na co wydawane są moje pieniądze. Ja wiem że wam się wydaje że to wójt czy inny naczelnik partii wam daje …

Postautor: Gerran34 » 8 wrz 2025, o 18:29

No właśnie nie jest nie ma miejsc gdzie uśiąść trzeba znosić ławki w lecie jest nagrzany i na słońcu. Dwa dewastuje się przy okazji te rabaty. Ale po co ja się produkuje racjonalne argumenty do ciebie nie trafią tylko prośba nie mów mi co mogę krytykować a co nie. Płace podatki i mam prawo wyrażać swoją opinie jak i na co wydawane są moje pieniądze. Ja wiem że wam się wydaje że to wójt czy inny naczelnik partii wam daje …
Helo, ja też bulę podatki. A wójt czy też burmistrz jest wspólny, a nie mój. Deptanie rabatów? To chyba chodzisz po pijaku po placu, skoro w nie trafiasz. Serio. Ogólnie to latem świeci słońce - czy to w parku, czy na placu. Jeśli szukasz cienia to zaopatrz się w kapelusz lub czapkę z daszkiem. Zawsze możesz uczestniczyć w wydarzeniach w zimie, też je organizuje gmina. Wczorajszy wieczorny koncert odbył się o 20.00. Jedynie księżyc świecił. A jeśli chodzi o gusta, to może lepiej spytać muzyków czy im bardziej odpowiadała ta scena ? Bo chodzi też o kwestię akustyki i nagłośnienia. To nie leciało z playbacku. W parku trochę inaczej by było, bo są drzewa. Znam się akurat na muzie i na akustyce. W parku co najwyżej dzieciaki z przedszkola i muza z pendrive. Prawdziwy koncert powinien odbywać się w plenerach otwartych.
Mogłeś anonimie słuchać sobie koncertu z parku, byłoby ci zapewne wygodniej, muzyka niosła się daleko. Ale pretensje o koncert na placu to tak jak pretensje do garbatego o proste dziecko.

Postautor: Chacha » 8 wrz 2025, o 18:45

Nie za dużo tych imprez? Chyba aż nadto skoro ludzie się kłócą o ławki i nasłonecznienie. Burmistrz obiecywał w swojej ulotce że będą wszędzie imprezy na każdej wsi. Nawet małej. Obiecał przed wyborami. Teraz tylko Lubycza i Machnow imprezy i wydarzenia są. A wyborcy po wsiach czekają na swoją kolej. To jak to jest, w Lubyczy i Machnowie nie zdobył większości głosów i im w nagrodę imprezy robi. A my czekamy i nawet nie pamieta o nas. Też płacimy podatki jak ludzie w Lubyczy iy tylko obietnice niespełnione

Postautor: Gość » 8 wrz 2025, o 20:44

Powtarzasz się jak stara płyta. Ach ta umiejętność psucia nastrojów społecznych wam nie wychodzi 😀. Eh brygadą? Więcej ognia.

Postautor: mini » 8 wrz 2025, o 21:12

Nie za dużo tych imprez? Chyba aż nadto skoro ludzie się kłócą o ławki i nasłonecznienie. Burmistrz obiecywał w swojej ulotce że będą wszędzie imprezy na każdej wsi. Nawet małej. Obiecał przed wyborami. Teraz tylko Lubycza i Machnow imprezy i wydarzenia są. A wyborcy po wsiach czekają na swoją kolej. To jak to jest, w Lubyczy i Machnowie nie zdobył większości głosów i im w nagrodę imprezy robi. A my czekamy i nawet nie pamieta o nas. Też płacimy podatki jak ludzie w Lubyczy iy tylko obietnice niespełnione
W jakiej miejscowości i jaką Burmistrz ma zrobić imprezę? Dajcie jakąś propozycję, bo nie wiem o co Wam ludzie chodzi. I to jeszcze ma być zapłatą za głosy! Serio?
W Lubyczy są imprezy dla wszystkich. Z ul. Leśnej na przykład dojechać, to nie dużo dalej z innej miejscowości. Jak ktoś chce, trafi, dojedzie czy dojdzie. Jak ktoś chce narzekać, pisze przez inne państwo i narzeka, mąci, bo taki jest jego cel.
Wczorajszy koncert był na zakończenie Kryminaliów w Lubyczy, a gdzie indziej?

Postautor: Gość » 9 wrz 2025, o 07:06

Powtarzasz się jak stara płyta. Ach ta umiejętność psucia nastrojów społecznych wam nie wychodzi 😀. Eh brygadą? Więcej ognia.
Jakoś kobiety opozycyjne lokalnie nie mają autoryterów, Gromadzka zaproście poseł niech jakąś prelekcję przygotuje o braku praworządności w Lubyczy 😀

Postautor: Gość » 10 wrz 2025, o 09:04

Ruskie tydzień wcześniej niż zwykle.

Postautor: Gość » 10 wrz 2025, o 11:22

Ruskie tydzień wcześniej niż zwykle.
Pytanie czy napewno ruskie?

Postautor: Gość » 10 wrz 2025, o 15:53

Takie pytanie mogła zadać, tyko ruska onuca :) Albo lewacki pożyteczny idi0ta

Postautor: Dar » 10 wrz 2025, o 20:08

[/quote
Takimi obrzydliwymi typami powinna zająć się ABW. Zauważcie Państwo,że to internetowy prowokator i nie - Polak. Połączenie przyimka ,,na" z rzeczownikiem,,pewno" piszemy rozdzielnie. Zrównoważony Polak w obecnej sytuacji dla naszego kraju takich głupkowatych, krótkich(ale z ,,bykiem") publicznie nie zadaje.

Postautor: Serce » 11 wrz 2025, o 15:23

Takie pytanie mogła zadać, tyko ruska onuca :) Albo lewacki pożyteczny idi0ta
Zacznijcie pracować na dwa etaty
Znów rząd będzie płacił wszystkie przywileje naszym przyjaciołom ze wschodu. Polaczki do roboty

Postautor: Gość » 11 wrz 2025, o 21:41

Zacznijcie pracować na dwa etaty
Znów rząd będzie płacił wszystkie przywileje naszym przyjaciołom ze wschodu. Polaczki do roboty
Ruski trolu, "Polaczki" Cię zdradziły

Postautor: Gość » 11 wrz 2025, o 22:18

Ruski trolu, "Polaczki" Cię zdradziły
Rosjanie nie mówią "Polaczki" o Polakach (mówią inaczej). Ale Ukraińcy już tak.

Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”