O lepsze jutro Lubyczy Królewskiej

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: Bono » 19 wrz 2023, o 17:53

Jeśli zadajesz sobie trud w postaci czytania przypisów bibliograficznych, to również przy okazji podaj datę czasopism, tj. w którym roku zostało wydane i w którym roku była ta rozmowa. Była okazja, aby zapytać o to samego wnuka. Jeśli jednak i w tym był problem, to odsyłam do krótkiego materiału dźwiękowego. Przy okazji warto po drodze poprawić parę błędów w powyższym wpisie. Pozdrawiam najserdeczniej :)

https://radio.lublin.pl/2023/09/najlepsze-upamietnienie-dziadka-wyjatkowe-spotkanie-w-miejscu-pamieci-zdjecia/
Ty poważnie uważasz, że każdy mieszkaniec Lubyczy ma lecieć na spotkanie z gościem, którego jedynym osiągnięciem jest bycie wnukiem przedwojennego lekarza? Facet nie mógł odzyskać zgodnie z prawem, to co może zrobić? Uważasz, że nastąpiło jakieś przedawnienie czynu? Żarty sobie robisz. Trzeba powiedzieć jasno, próbował odzyskać budynek, zobaczył, że jest bez szans i tyle. Moglibyśmy dyskutować inaczej, gdyby napisał notarialne zrzeczenie się wszelkich praw na rzecz mieszkańców. Powtórzę.
Obecnie to tylko pogodził się z tym, że nie ma szans.

Postautor: Gość » 19 wrz 2023, o 19:27

"Polska ambasada na Białorusi hojnie wydawała wizy. Dostali je obywatele 65 krajów. Poprzez firmę z Rosji"

Postautor: Gość » 19 wrz 2023, o 20:24

Ty poważnie uważasz, że każdy mieszkaniec Lubyczy ma lecieć na spotkanie z gościem, którego jedynym osiągnięciem jest bycie wnukiem przedwojennego lekarza? Facet nie mógł odzyskać zgodnie z prawem, to co może zrobić? Uważasz, że nastąpiło jakieś przedawnienie czynu? Żarty sobie robisz. Trzeba powiedzieć jasno, próbował odzyskać budynek, zobaczył, że jest bez szans i tyle. Moglibyśmy dyskutować inaczej, gdyby napisał notarialne zrzeczenie się wszelkich praw na rzecz mieszkańców. Powtórzę.
Obecnie to tylko pogodził się z tym, że nie ma szans.
Czy ja napisałem, że każdy mieszkaniec Lubyczy ma "lecieć na spotkanie z gościem...?" Potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy masz z tym problemy? W którym miejscu to napisałem? No w którym? Nie siej zamieszania, człowieku. I nie pisz o zrzeczeniu notarialnym, tylko zapoznaj się z ustawą, która weszła w Polsce kilka lat temu, a która dotyczy mienia żydowskiego. Nie masz bladego pojęcia, jakie jest jego zdanie, bo po prostu go nie znasz. Ale potrafisz straszyć, że dzisiejszą bibliotekę może odzyskać wnuk lekarza. Ale najwidoczniej masz w tym jakiś cel. Tyle w temacie.

Postautor: Bono » 19 wrz 2023, o 21:34

Czy ja napisałem, że każdy mieszkaniec Lubyczy ma "lecieć na spotkanie z gościem...?" Potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy masz z tym problemy? W którym miejscu to napisałem? No w którym? Nie siej zamieszania, człowieku. I nie pisz o zrzeczeniu notarialnym, tylko zapoznaj się z ustawą, która weszła w Polsce kilka lat temu, a która dotyczy mienia żydowskiego. Nie masz bladego pojęcia, jakie jest jego zdanie, bo po prostu go nie znasz. Ale potrafisz straszyć, że dzisiejszą bibliotekę może odzyskać wnuk lekarza. Ale najwidoczniej masz w tym jakiś cel. Tyle w temacie.
Jak widzę, to ty masz problem ze zrozumieniem. Przecież napisałem że nie może :) do szkoły...

Postautor: Gość » 19 wrz 2023, o 21:51

Doktor. Spokojnie. My dokładnie wiemy, że Ty nie jesteś niczemu winien. Ty jedynie konsultujesz.

Postautor: Gość » 19 wrz 2023, o 21:58

Jak widzę, to ty masz problem ze zrozumieniem. Przecież napisałem że nie może :) do szkoły...
Człowieku, nie siej zamętu, zapoznaj się z ustawą dotyczącą mienia żydowskiego, która kilka lat temu weszła w życie, a także zapoznaj się dokładnie z tym, co napisałem. Potem wypowiadaj się w danej sprawie. I nie podejmuj tematu, jeśli nie masz o nim bladego pojęcia. A jak masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, to wskaż mi proszę, czy w którymkolwiek wpisie oczekiwałem, że jakikolwiek mieszkaniec Lubyczy ma "lecieć" do Bełżca na spotkanie z wnukiem Weissa. Naprawdę wystarczy przeczytać niedługi tekst w języku polskim. Owszem, do szkoły.

Postautor: chitaczi » 19 wrz 2023, o 22:23

Z ostatniej chwili "Prokuratura Krajowa dotarła do pisma Ministerstwa Spraw Zagranicznych podpisanego przez ówczesnego ministra, Radosława Sikorskiego, z którego wynika, iż miał wiedzę o poważnych nieprawidłowościach z możliwym tłem korupcyjnym w związku z wydawaniem wiz na wielką skalę"

Odnośnie wcześniejszych postów, kazda pseudo afera rozdmuchana przez opozycję, ma swoje korzenie w PO 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 hahahaha

Postautor: Gość » 19 wrz 2023, o 22:35

Z ostatniej chwili "Prokuratura Krajowa dotarła do pisma Ministerstwa Spraw Zagranicznych podpisanego przez ówczesnego ministra, Radosława Sikorskiego, z którego wynika, iż miał wiedzę o poważnych nieprawidłowościach z możliwym tłem korupcyjnym w związku z wydawaniem wiz na wielką skalę"

Odnośnie wcześniejszych postów, kazda pseudo afera rozdmuchana przez opozycję, ma swoje korzenie w PO 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 hahahaha
Z ostatniej chwili w tvpis? ... w czasach po nie było wydawania wiz na wielką skale (są dane które to jasno pokazują dane Ministerstwa Spraw Zagranicznych, dane GUS) zaczęło to się w czasach pis które rządzi już 8 lat czy wy naprawdę tak głupi jesteście czy szukacie tutaj głupich, nawet jak były nieprawidłowości to co robił wasz pis 8 lat że ich nie widział i ciągle by nie widział gdyby nie media i protesty ambasady USA że przedostają się jakieś typy podejrzane

Postautor: Loto » 19 wrz 2023, o 22:59

Stuknij się w główkę i powiedz jak w Białorusi otrzymywali wizy ludzie, kilkukrotnie z Polski wypychani?

Postautor: chitaczi » 19 wrz 2023, o 23:19

Z ostatniej chwili w tvpis? ... w czasach po nie było wydawania wiz na wielką skale (są dane które to jasno pokazują dane Ministerstwa Spraw Zagranicznych, dane GUS) zaczęło to się w czasach pis które rządzi już 8 lat czy wy naprawdę tak głupi jesteście czy szukacie tutaj głupich, nawet jak były nieprawidłowości to co robił wasz pis 8 lat że ich nie widział i ciągle by nie widział gdyby nie media i protesty ambasady USA że przedostają się jakieś typy podejrzane
Dmuchaj, nic ci to nie da 😁😁😁😁😁 burak jesteś, kole co?

Postautor: Gość » 20 wrz 2023, o 13:18

A jak tam drogi w gminie? Wszędzie już zrobione?

Postautor: Gość » 20 wrz 2023, o 15:45

"Afera wizowa uderza w Czarnka. Tysiące studentów-widmo, którzy nie wiedzieli gdzie jest Polska"

Postautor: Dewajtis » 20 wrz 2023, o 16:25

"Afera wizowa uderza w Czarnka. Tysiące studentów-widmo, którzy nie wiedzieli gdzie jest Polska"
Do tych pisowców !,,i pod drzwiami staną,i nocą-kolbami drzwi załomocą-"

Postautor: Gość » 20 wrz 2023, o 18:53

A jak tam drogi w gminie? Wszędzie już zrobione?
U nas cisza, spokój... Były obiecanki, zostały ... cacanki.

Postautor: Gość » 20 wrz 2023, o 19:46

Dziś poważna uroczystośc w Żurawcach, ach nieroby mają parcie na szkło. Większość na tych zdjęciach to zwolennicy nam nic nie trzeba, aby świetlica i kosiarka w łapach była. Ale jak mówią sukces wielu ojców ma.

Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”